F R I S S
2 4 Ó R A


2017.12.18 10:30:01
2017.12.17 23:43:29
2017.12.17 23:11:28
2017.12.17 23:03:14
2017.12.17 22:58:35
2017.12.17 22:51:14
2017.12.16 21:02:07
2017.12.16 20:57:16
2017.12.16 20:55:05
2017.12.16 20:51:10
2017.12.16 20:48:48
2017.12.16 20:43:37
2017.12.16 14:25:00
2017.12.16 14:22:45
2017.12.16 14:20:11
2017.12.16 11:57:09
A magyar szakács és cukrász csapat is kijutott a világdöntőre
A magyar szakács és cukrász csapat is kijutott a világdöntőre
A Magyarországot képviselő felnőtt szakács és cukrász csapat is továbbjutott a World Association of Chefs\´ Societies (WACS) versenyének malajziai világdöntőjébe a hétvégi prágai selejtezőn nyújtott teljesítménye alapján. A nemzetközi versenysorozat október 6. és 8. között Prágában megrendezett európai selejtezőjén a Global Chefs Challenge versenyen Adamek Balázs és commis-ja (segédje), Murányi Mercédesz első helyezést ért el, a Global Pastry Chefs Challenge cukrászversenyen Maczák Anna és Marosi Mónika ugyancsak a dobogó tetején állhatott. Ezzel a felnőtt szakács és a cukrász csapat is továbbjutott a 2018-as világdöntőbe.

A junior szakácsoknak meghirdetett Global Young Chefs Challenge versenyen Hack Barnabás és commis-ja, Lendvai Ivett bronzérmes lett a közép-európai régióban, Európában pedig összesítve a 6. helyet szerezték meg.

A 105 tagországot és csaknem 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert összefogó WACS 2007-ben azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenysorozatot, hogy lehetőséget teremtsen egy közös, élő, melegkonyhás versenyre, ahol a világ minden tájáról érkező séfek mérhetik össze tudásukat.

A cukrászoknak kötelezően egy 1000 és 1200 gramm közötti csokoládétortát és 6 főre egy olyan tányérdesszertet kell elkészíteniük, amelynek minimum két komponenst kell tartalmaznia. A két komponens közül az egyiknek sültnek kell lennie, valamint tartalmaznia kell gyümölcsöt, szószt és dekorációt.

A szakácsok esetében a versenymunka, azaz a menü összeállításakor a világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat. Minden versenyzőnek 3 óra áll rendelkezésére, hogy elkészítse háromfogásos menüjét 6 fő részére. Idén a kötelező alapanyag a tengeri sügér, a fésűkagyló, a libamáj és a borjú karaj volt.

A prágai versenyből mindhárom kategóriából három - egy észak-, egy közép- és egy dél-európai - versenyző juthatott tovább a malajziai világdöntőre, amelyet a WACS világkongresszusa keretében tartanak jövő júliusban.

A versenyre való felkészülést és részvételt a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is támogatta. A versenyzőket a háttérből támogatta egy magyar stand, ahol több tízezer látogató ismerkedett a magyar termékekkel, szatmári pálinkákkal, mátrai borokkal és hungarikumokkal - írták a közleményben.

  
Forrás: MTI
24 Ó R A

2017.12.18 10:30:01
2017.12.17 23:43:29
2017.12.17 23:11:28
2017.12.17 23:03:14
2017.12.17 22:58:35
2017.12.17 22:51:14
2017.12.16 21:02:07
2017.12.16 20:57:16
2017.12.16 20:55:05
2017.12.16 20:51:10
2017.12.16 20:48:48
2017.12.16 20:43:37
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu