F R I S S
2 4 Ó R A


2018.12.10 11:03:41
2018.12.09 14:04:42
2018.12.09 12:47:07
2018.12.09 12:33:47
2018.12.09 11:25:37
2018.12.09 11:20:40
2018.12.09 11:17:00
2018.12.09 11:10:37
2018.12.09 11:03:36
2018.12.09 11:01:05
2018.12.08 11:32:14
2018.12.08 11:27:32
2018.12.08 11:24:19
2018.12.08 11:13:38
2018.12.08 11:11:01
2018.12.08 11:08:00
A bazsalikomos málna lett az év fagylaltja
A bazsalikomos málna lett az év fagylaltja
A gyenesdiási Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta bazsalikomos málnája lett az év fagylaltja.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szervezte versenyt kedden Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában.

A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.

Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.

A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.

Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia - Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.

Megválasztották az év "M" fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről-évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.

A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

  
Forrás: MTI
24 Ó R A

2018.12.10 11:03:41
2018.12.09 14:04:42
2018.12.09 12:47:07
2018.12.09 12:33:47
2018.12.09 11:25:37
2018.12.09 11:20:40
2018.12.09 11:17:00
2018.12.09 11:10:37
2018.12.09 11:03:36
2018.12.09 11:01:05
2018.12.08 11:32:14
2018.12.08 11:27:32
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu