F R I S S
2 4 Ó R A


2019.09.16 07:23:06
2019.09.15 17:20:46
2019.09.15 13:43:34
2019.09.15 12:18:55
2019.09.15 12:15:23
2019.09.15 12:12:15
2019.09.15 12:09:47
2019.09.15 11:40:50
2019.09.15 11:35:20
2019.09.15 11:30:31
2019.09.15 11:27:55
2019.09.15 11:25:25
2019.09.13 08:35:44
2019.09.13 08:31:36
2019.09.13 08:23:23
2019.09.13 08:19:43
Village Food Fesztivál - Göcsej íze címmel rendeznek gasztronómiai fesztivált
Village Food Fesztivál - Göcsej íze címmel rendeznek gasztronómiai fesztivált
A tájegység hagyományos ételeit és azok újszerű elkészítési módját mutatják be az első Village Food Fesztiválon május 18-án Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban.

A fesztiválprogram arra a kérdésre ad választ, hogy az eredeti alapanyag felhasználásával, az eredeti ízvilág megtartása mellett milyen módon lehet korszerűbbé tenni a göcseji konyha hagyományos ételeit - közölte a szerdai programismertető sajtótájékoztatón Varjú András falumúzeumi osztályvezető.

A falumúzeum portáin a tradicionális göcseji ételek eredeti és újszerű technológiával készült, változatosabb formáját is megkóstolhatják a látogatók - mondta Miszori József, a fesztivál szakmai vezetője.

Az eredeti kolbászos bableves mellett ott lesz majd a "kicsit könnyített", korszerűsített krémleves változat is. A dödölle készítésekor a fehérliszt arányán változtatnak, a prószába kukorica kerül.

A teljeskiőrlésű lisztből sütött lepényt aszalt és erdeigyümölcsökkel kínálják, a hagyományos túros, tökös-mákos rétesek helyett savanyú káposztával és hússal, valamint kelkáposztás gombával töltött változat is az asztalra kerül - ismertette a szakács szakoktató.

  
Forrás: MTI
24 Ó R A

2019.09.16 07:23:06
2019.09.15 17:20:46
2019.09.15 13:43:34
2019.09.15 12:18:55
2019.09.15 12:15:23
2019.09.15 12:12:15
2019.09.15 12:09:47
2019.09.15 11:40:50
2019.09.15 11:35:20
2019.09.15 11:30:31
2019.09.15 11:27:55
2019.09.15 11:25:25
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu