F R I S S
2 4 Ó R A


2019.06.24 17:37:24
2019.06.23 19:11:07
2019.06.23 10:42:54
2019.06.23 08:09:10
2019.06.23 08:05:52
2019.06.22 06:45:48
2019.06.21 11:18:05
2019.06.21 10:32:09
2019.06.21 10:23:29
2019.06.21 10:19:56
2019.06.21 10:01:25
2019.06.21 09:58:26
2019.06.21 09:56:12
2019.06.21 09:53:58
2019.06.21 09:51:20
2019.06.21 09:11:53
Village Food Fesztivál - Göcsej íze címmel rendeznek gasztronómiai fesztivált
Village Food Fesztivál - Göcsej íze címmel rendeznek gasztronómiai fesztivált
A tájegység hagyományos ételeit és azok újszerű elkészítési módját mutatják be az első Village Food Fesztiválon május 18-án Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban.

A fesztiválprogram arra a kérdésre ad választ, hogy az eredeti alapanyag felhasználásával, az eredeti ízvilág megtartása mellett milyen módon lehet korszerűbbé tenni a göcseji konyha hagyományos ételeit - közölte a szerdai programismertető sajtótájékoztatón Varjú András falumúzeumi osztályvezető.

A falumúzeum portáin a tradicionális göcseji ételek eredeti és újszerű technológiával készült, változatosabb formáját is megkóstolhatják a látogatók - mondta Miszori József, a fesztivál szakmai vezetője.

Az eredeti kolbászos bableves mellett ott lesz majd a "kicsit könnyített", korszerűsített krémleves változat is. A dödölle készítésekor a fehérliszt arányán változtatnak, a prószába kukorica kerül.

A teljeskiőrlésű lisztből sütött lepényt aszalt és erdeigyümölcsökkel kínálják, a hagyományos túros, tökös-mákos rétesek helyett savanyú káposztával és hússal, valamint kelkáposztás gombával töltött változat is az asztalra kerül - ismertette a szakács szakoktató.

  
Forrás: MTI
24 Ó R A

2019.06.24 17:37:24
2019.06.23 19:11:07
2019.06.23 10:42:54
2019.06.23 08:09:10
2019.06.23 08:05:52
2019.06.22 06:45:48
2019.06.21 11:18:05
2019.06.21 10:32:09
2019.06.21 10:23:29
2019.06.21 10:19:56
2019.06.21 10:01:25
2019.06.21 09:58:26
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu