F R I S S
2 4 Ó R A


2020.02.26 12:32:15
2020.02.26 12:23:01
2020.02.26 11:28:56
2020.02.26 11:25:28
2020.02.26 11:22:37
2020.02.25 09:24:14
2020.02.25 09:17:22
2020.02.25 09:10:13
2020.02.25 09:06:11
2020.02.25 08:59:36
2020.02.25 08:34:27
2020.02.25 08:31:52
2020.02.25 08:29:14
2020.02.25 08:26:02
2020.02.24 08:24:30
2020.02.24 08:21:34
Veres István nyerte a Bocuse d\´Or magyar döntőjét
Veres István nyerte a Bocuse d\´Or magyar döntőjét
Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és commis-ja (segédje), Molnár Bence nyerte a Bocuse d\´Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.

A döntőbe jutásért segédjével hat séf versenyzett: Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Société), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol).

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett.

A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

Veres István úgy fogalmazott, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető. "Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok" - fejtette ki a séf.

Hozzátette: teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia. "Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek" - mondta Veres István.

A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta. A legjobb csapatmunka és a legjobb hústányér díját Haraszti Zsolt, a legjobb haltányérért járó elismerést Kelemen Roland kapta. A legjobb commis-nak Molnár Dávidot, Csik Gábor segédjét választották. A környezettudatosságot elismerő fenntarthatósági különdíjjal Kelemen Rolandot tüntették ki.

A Magyar Bocuse d´Or Akadémia a szakácsverseny magyar döntőjét a Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében, a Hungexpo területén rendezte meg.

  
Forrás: MTI / Fotó: Szigetváry Zsolt
24 Ó R A

2020.02.26 12:32:15
2020.02.26 12:23:01
2020.02.26 11:28:56
2020.02.26 11:25:28
2020.02.26 11:22:37
2020.02.25 09:24:14
2020.02.25 09:17:22
2020.02.25 09:10:13
2020.02.25 09:06:11
2020.02.25 08:59:36
2020.02.25 08:34:27
2020.02.25 08:31:52
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu