F R I S S
2 4 Ó R A


2021.01.18 14:40:56
2021.01.18 14:36:24
2021.01.18 14:32:35
2021.01.09 12:32:40
2021.01.09 12:14:53
2021.01.09 10:10:37
2021.01.09 09:06:39
2021.01.09 09:01:13
2021.01.09 08:58:51
2021.01.09 08:54:09
2021.01.04 11:23:12
2021.01.04 11:19:44
2021.01.02 06:58:53
2021.01.02 06:56:15
2021.01.02 06:41:50
2020.12.29 14:18:41
Veres István nyerte a Bocuse d\´Or magyar döntőjét
Veres István nyerte a Bocuse d\´Or magyar döntőjét
Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és commis-ja (segédje), Molnár Bence nyerte a Bocuse d\´Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.

A döntőbe jutásért segédjével hat séf versenyzett: Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Société), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol).

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett.

A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

Veres István úgy fogalmazott, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető. "Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok" - fejtette ki a séf.

Hozzátette: teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia. "Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek" - mondta Veres István.

A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta. A legjobb csapatmunka és a legjobb hústányér díját Haraszti Zsolt, a legjobb haltányérért járó elismerést Kelemen Roland kapta. A legjobb commis-nak Molnár Dávidot, Csik Gábor segédjét választották. A környezettudatosságot elismerő fenntarthatósági különdíjjal Kelemen Rolandot tüntették ki.

A Magyar Bocuse d´Or Akadémia a szakácsverseny magyar döntőjét a Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében, a Hungexpo területén rendezte meg.

  
Forrás: MTI / Fotó: Szigetváry Zsolt
24 Ó R A

2021.01.18 14:40:56
2021.01.18 14:36:24
2021.01.18 14:32:35
2021.01.09 12:32:40
2021.01.09 12:14:53
2021.01.09 10:10:37
2021.01.09 09:06:39
2021.01.09 09:01:13
2021.01.09 08:58:51
2021.01.09 08:54:09
2021.01.04 11:23:12
2021.01.04 11:19:44
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu