F R I S S
2 4 Ó R A


2020.04.09 08:28:16
2020.04.09 08:23:01
2020.04.09 08:14:07
2020.04.08 13:47:30
2020.04.08 13:42:34
2020.04.08 13:39:52
2020.04.08 13:35:42
2020.04.08 13:29:37
2020.04.08 13:27:07
2020.04.08 13:24:18
2020.04.08 09:07:02
2020.04.08 09:04:04
2020.04.08 09:01:29
2020.04.08 08:58:16
2020.04.07 18:53:18
2020.04.07 18:14:15
 A füstölt húsok piacán az ellátás zavartalan, emelkedhetnek az árak
A füstölt húsok piacán az ellátás zavartalan, emelkedhetnek az árak
Nem várható ellátási zavar a húsvéti füstölt húskészítmények piacán, az ágazati vállalatok széles kínálattal készülnek, azonban a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke.

Éder Tamás elmondta, hogy a húsvéti füstölt hústermékekből évek óta mintegy 6-7 ezer tonna fogy, idén is hasonló forgalomra számít.

Kiemelte, hogy a húsüzemekben már jóval húsvét előtt megkezdődik a felkészülés, vannak olyan készítmények, például a hagyományos pácolt, érlelt, füstölt termékek, amelyeket már hetek óta gyártanak.

Az elnök megjegyezte, hogy az ellátásban nem lesz gond, azonban a vállalatok tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány történései a vásárlókat a húsvéti ünnepek előtt takarékosságra kényszerítik, és ezért az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek iránti kereslet nő majd. Ezzel megtörhet az elmúlt évek tendenciája, amikor a jobb minőségű, hosszabb érlelési idejű, hagyományos termékek iránti kereslet lassan és folyamatosan emelkedett a gyorsérlelésű, főzött, pácolt termékek rovására. A fogyasztók felismerték, hogy az ár igenis érdemi minőségi különbséget jelez a lényegesen olcsóbb és a drágább húsvéti füstölt készítmények között.

Éder Tamás rámutatott, hogy az árak idei emelkedése független a koronavírus-járványtól, annak hátterében az afrikai sertéspestis világpiaci hatásai állnak, ami miatt drasztikusan emelkedik az alapanyagár. A tavalyi húsvét előtti időszakhoz képest az élősertés ára mintegy 50 százalékkal nőtt, ehhez képest egy év alatt a húskészítmények árai csak 20 százalék körüli mértékben emelkedtek. Ahhoz, hogy a növekvő önköltségeket a húsipari cégek az árakban ki tudják fejezni, további áremelkedésre lenne szükség - fűzte hozzá.

  
Forrás: MTI
24 Ó R A

2020.04.09 08:28:16
2020.04.09 08:23:01
2020.04.09 08:14:07
2020.04.08 13:47:30
2020.04.08 13:42:34
2020.04.08 13:39:52
2020.04.08 13:35:42
2020.04.08 13:29:37
2020.04.08 13:27:07
2020.04.08 13:24:18
2020.04.08 09:07:02
2020.04.08 09:04:04
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu