F R I S S
2 4 Ó R A


2020.11.23 06:30:31
2020.11.22 15:39:02
2020.11.22 09:26:01
2020.11.22 09:17:23
2020.11.22 09:14:05
2020.11.19 23:43:31
2020.11.19 23:38:33
2020.11.19 23:29:27
2020.11.19 23:15:12
2020.11.19 23:08:34
2020.11.19 23:02:04
2020.11.19 22:41:43
2020.11.19 22:34:33
2020.11.19 22:27:36
2020.11.18 10:44:53
2020.11.18 10:07:05
Hamvas Zoltán: a magyar csapat ismét bejutott a világ legjobbjai közé
Hamvas Zoltán: a magyar csapat ismét bejutott a világ legjobbjai közé
Ismét bejutott a világ legjobbjai közé a Bocuse d Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjének kilencedik helyén végzett, Veres István séf vezette magyar csapat - mondta el szombaton a Magyar Bocuse d Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán hangsúlyozta: "a Lyon felé tartó gyorsvonat egyik állomása a tallinni", ezt abszolválta a magyar csapa és ott lehet a Bocuse d´Or 2021. januárról júniusra halasztott, franciaországi világdöntőjében.

Ezzel most lesz elegendő idő a felkészülésre, nyolc hónap áll rendelkezésre a világdöntőig - jegyezte meg a szakember.

Mint felidézte ugyanis, a mostani egy nagyon nehéz Európa-bajnokság volt: kétszer halasztották el a koronavírus-járvány miatt és az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megrendezik-e. Emiatt nehézkes volt a felkészülés is, ezért jó eredmény a pénteken elért kilencedik hely - értékelte a magyar csapat teljesítményét.

Hamvas Zoltán elmondása szerint rendkívül erős volt a mezőny és a skandináv csapatokat idén is nagyon nehéz volt megszorítani: a gasztronómiailag hozzájuk sorolható finnekkel és észtekkel együtt a mezőny első hét helyéből hatot skandináv csapatok foglaltak el, közéjük csak a hatodik franciák tudtak beférkőzni. Veres István csapata viszont így is megelőzött olyan gasztronómiai nagyhatalmakat, mint Olaszország vagy Spanyolország - jegyezte meg.

A magyar csapat ismét ott lehet a világ legjobbjai között, hiszen a lyoni döntőbe az egész világból huszonnégy, Európából tíz csapat juthat ki - emlékeztetett a Magyar Bocuse d´Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán szerint a Bocuse d´Or megrendezésének egyik fontos üzenete, hogy a járványhelyzet idején is felhívja a figyelmet a minőségi gasztronómiára.

A gasztronómia a járvány idején is itt van, még ha világszerte és Magyarországon is egészen speciális utakat is kell találnia arra, hogy túlélje ezt a nehéz időszakot. Magyarországra például most nem utazhatnak be a külföldiek, ami a budapesti vendéglátást igen erőteljesen sújtja, eközben pedig a magyar közönség is ritkábban jár étterembe - emlékeztetett.

Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az éttermek mindent megtegyenek a vendégek biztonsága és bizalmának elnyerése érdekében. Tavasszal még nagy vita zajlott a házhozszállítás és az elvitel kérdésében - a csúcséttermeknél ugyanis ilyesmi eddig nem volt jellemző -, mára azonban bebizonyosodott, hogy már mindenhol kísérleteznek ezzel, akár saját erős házhozszállítással. "Ki kell mozdulni a komfortzónából" - hangsúlyozta Hamvas Zoltán.

  
Forrás: MTI
24 Ó R A

2020.11.23 06:30:31
2020.11.22 15:39:02
2020.11.22 09:26:01
2020.11.22 09:17:23
2020.11.22 09:14:05
2020.11.19 23:43:31
2020.11.19 23:38:33
2020.11.19 23:29:27
2020.11.19 23:15:12
2020.11.19 23:08:34
2020.11.19 23:02:04
2020.11.19 22:41:43
Információ:
info@magyarorszag24.hu
Szerkesztőség:
szerkesztoseg@magyarorszag24.hu
Médiaajánlat letöltése (PDF)
sales@magyarorszag24.hu